Goede ict-voornemens

Weer gefaald met diƫten en sporten? Met de tips uit deze blog kun je speciale nieuwe mid-januari goede voornemens opstellen die zeker haalbaar zijn!

  1. Zet NU reminders in je agenda dat je elke maand (minimaal) een back-up maakt van je persoonlijke bestanden. Regel hiervoor een externe harde schijf of cloud-opslag die niet standaard synchroniseert. Meer tips hier. Maak de eerste back-up meteen, voor een instant goed gevoel.
  2. Zet twee-factor authenticatie aan voor je e-mail, je Digid, je passwordmanager en zoveel mogelijk andere diensten. Deze extra inlogslag, door middel van een sms’je, een code op je telefoon of iets anders, is de belangrijkste veiligheidsmaatregel die je kunt nemen tegen misbruik van je accounts.digid
  3. Update de software op je pc en telefoon. Gebruik je Windows en vind je dit lastig? Gebruik dan een tooltje als Secunia PSI, die het voor je in de gaten houdt. Let vooral op Flash in je browser en Java (die je waarschijnlijk kunt de-installeren).

Met deze drie kleine stappen heb je jezelf meteen een stuk minder kwetsbaar gemaakt voor hackers, cybercriminelen en andere ellendelingen. En kun je ondanks je mislukte dieet en je ongebruikte sportschoolabonnement toch een goed gevoel over jezelf hebben.

Op naar een veilig 2016!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *